Back to Question Center
0

Utrujen od tega, da bi se ukvarjali z bankami Phishers? Pojdi do vodnika iz Semalt

1 answers:

Dejavnosti goljufij na spletu se lotevajo lažnega predstavljanja. Spletnopolje je velik gospodarski vir z neskončnim tržnim potencialom. Mnogi spletna mesta in podjetja za e-trgovino uporabljajo ta kanal za koristiod številnih strank preko spleta. Finančne institucije, kot so banke, imajo spletno platformo, kjer lahko večina transakcijpojavijo. Banke trpijo zaradi kršitve večine hekerjev, kot tudi internetnih goljufij, ki nagibajo k milijonom stran od bančništvainstitucije in osebe, ki same izvajajo poslovne postopke.

Vendar pa lahko goljufi in drugi storilci kaznivih dejanj uporabljajo to platformo. VečinaPrimeri goljufij prihajajo iz bankirjev ali hacked spletnih strani. Lažno predstavljanje vključuje kreiranje klonskih strani in tudi spletno mesto klona določenegabanka. Hekerji lahko uporabijo metode, kot so neželeno branje ali povezovanje brskalnikov, da bi njihove občutljive žrtve preganjali, da bi dali dragocene informacijena lažno stran. Posledično osebne bančne informacije puščajo hekerje, kjer lahko tarče na tisoče takih oseb. Bankeponavadi trpijo izgubo, pa tudi zavarovalnice, ki jih zavarovajo pred takšnimi kaznivimi dejanji.

Obstaja veliko načinov, na podlagi katerih lahko pride do lažnega predstavljanja. Bistveno je vedetida preprečijo nevarne napade. Nekatere od teh metod sovpadajo, medtem ko druge vključujejo kombinacijo ene ali dveh teh metod.

Max Bell, eden vodilnih strokovnjakov iz Semalt ,daje vpogled v naslednje lažne tehnike:

  • Metoda vlečenja

Ta pristop vključuje ustvarjanje lažne poštne storitve ponudnika pošte. Nato lahkose pojavijo kot legitimni odsek telesa, kjer neželena pošta pošilja e-poštna sporočila stalnih bančnih logotipov in drugih podatkov o verodostojnosti. Ciljtukaj je, da privlačijo predmete v zagotavljanje informacij o strankah. Nekateri skupni množični postopki neželene pošte uporabljajo to metodo.

  • Metoda rotorja in kolutja

Ta tehnika vključuje nekaj neposrednega ciljanja. Hekerji lahko imajo nekatere kontaktne podatkeod žrtve, ki jih špijunirajo. Nato lahko spodbujajo nekatere ciljne načine pridobivanja informacij od uporabnika. Osebne informacijekot so podatki za prijavo v bančni račun za spletni dostop, lahko na ta način iztečejo.

  • Metoda lobsterpot

Ta tehnika vključuje ustvarjanje lažnih spletnih strani, ki so videti kot legitimne strani. Vsaka stran,pojavne in storitvene funkcije kot legitimne bančne strani. S ciljno usmerjenostjo v ozko nišo lahko kriminalec na internetu lahkouporabiti tehnike neželene pošte, ki žrtvi omogočajo, da se odzove na elektronsko pošto ali opravi bančni postopek na ponaredni domeni.

  • Gillnet Phishing

Ta metoda vključuje injiciranje nekega skripta ali kode v brskalnik žrtve. Kot rezultat,lahko goljufalec dobi dostop do pritiska na tipke ob obisku zakonitih bančnih spletnih mest. Poleg tega jih je mogoče preusmeritina lažno spletno stran.

Sklepna ugotovitev

Internetne goljufije so danes pogost pojav v večini bančnih institucij. Veliko ljudivsak dan trpijo zaradi učinkov hekerjev in drugih kiber kriminalcev, ki opravljajo nekatere od teh goljufivih transakcij. Lažno in neželeno poštonapadi razkrivajo informacije in podatke o kupcih tistim ljudem, ki se nagibajo k izginotju z veliko denarja. Izvedete lahko goljufije in lažno predstavljanjeuporabo tega priročnika. Poleg tega lahko tudi zavarovate svoje bančne postopke in tudi tiste vaše stranke, s čimer izboljšate nekatereinternetne varnostne ukrepe na vašem spletnem mestu.

November 28, 2017
Utrujen od tega, da bi se ukvarjali z bankami Phishers? Pojdi do vodnika iz Semalt
Reply