Back to Question Center
0

Zlonamerne programske opreme in načinov, kako se to izogniti - - Semalt vam bo pokazal nekaj trikov

1 answers:

Julia Vashneva, Semalt Senior Customer Success Manager, bo odpreti oči do nekaterih trikov, ki jih je treba izvesti, medtem ko jih napadajo zlonamerna programska oprema.

Skoraj vsi smo se v nekaterih delih našega življenja ukvarjali z računalniškimi virusi in zlonamerno programsko opremo. Imam prav? Ni zabavno imeti virusov; namesto tega bi se morali ukvarjati z vašo spletno varnostjo in varnostjo. Ko se računalnik začne upočasniti, je to čas, ko se morate izogibati zlonamerni programski opremi in storiti stroge ukrepe.

Uporabljajte plastno zaščito na vseh točkah

Prva stvar, ki jo morate storiti je, da uporabite večplastno zaščito na vsaki točki. S tem bo vaš sistem varen pred spletnimi napadi, spletnimi ranljivostmi, mutirajočimi virusi in prenosi po pogonih. Če želite maksimalno zaščito, aktivirajte programsko opremo za zaščito pred nevarnostjo za omrežje in jo enkrat ali dvakrat tedensko preglejte. Poskusite lahko tudi sisteme za preprečevanje vdorov, požarni zid, vpogled, SONAR in protivirusno zaščito za vašo spletno varnost. Symantec Security Response pravi, da moramo posodobiti naše programske in operacijske sisteme.

Zmanjšajte površino napada

Pomembno je zmanjšanje površine napadov v veliki meri. Odstraniti morate aplikacije, ki jih ne uporabljate. Dovolite mi, da vam povem, da lahko zelo tvegane ali občutljive končne točke povzročijo največjo škodo vašemu sistemu. Zato morate pregledati napravo enkrat na dan in se držati proč od namestitve neznane in neželene programske opreme.

Izboljšajte privzete nastavitve Symantec Endpoint Protection

Pomembno je izboljšati nastavitve zaščite končne točke Symantec..Celo nekaj nastavitev lahko v vaši spletni zaščiti prinesejo obračanja. Nastavitve bi morali držati na vaše zahteve in zagotoviti svojo zasebnost, tako da hekerji ne bodo prevažali .

Omogočite posodobitve vtičnikov brskalnika

Večina napadalcev oceni vaše brskalnike in nato poskusi okužiti svoje sisteme. Zato je pomembno, da so nastavitve in dodatki vašega brskalnika posodobljeni. Nikoli ne smete uporabljati programa Internet Explorer, Acrobat, Flash in Abode Photoshop brez skeniranja vašega računalnika ali mobilne naprave. Veliko virusov in zlonamerne programske opreme vstopa v Internet Explorer. Zato je bolje, da se ne držite stran od tega brskalnika in poskusite Google Chrome ali drug brskalnik po vaši izbiri.

Blokovna uporaba P2P

Eden od najlažjih in najhitrejših načinov, kako hekerji uporabljajo distribucijo zlonamerne programske opreme, je omrežje peer-to-peer (P2P). Vedno morate blokirati uporabo P2P. Za to lahko ustvarite in uveljavite pravilnike, ki niso P2P, kot je uporaba računalnika omejena, tako da noben zunanji uporabnik ne more dostopati do vaše naprave. Na ta način lahko zagotovite, da je računalnik v veliki meri shranjen iz zlonamerne programske opreme in virusov .

Izklopi AutoRun

Prenehanje virusov in zlonamerne programske opreme lahko ustavite z vrtenjem AutoRun-a. Ko prenesete nekaj, ga morate vedno izklopiti, tako da nepotrebne postavke ne bodo nameščene v računalniški napravi.

Zagotovite, da se uporabljajo vsi popravki operacijskega sistema

Nazadnje, vendar ne najmanj morate zagotoviti, da se vsak obliž OS pravilno uporablja. Podjetja, kot so Apple, Microsoft in Google sprostitveni paketi, varnostni popravki in hitri popravki za njihove globalne stranke vsak mesec. Njihovi izdelki nam pomagajo odpraviti pomanjkljivosti v naših operacijskih sistemih. Lahko dobite katerikoli od teh izdelkov in namestite v računalnik za maksimalno varnost in spletno zaščito. Ne glede na to, ali uporabljate Mac OS X, Windows ali drug operacijski sistem, morate brskalnike in programe vedno posodabljati enkrat ali dvakrat na mesec.

November 28, 2017
Zlonamerne programske opreme in načinov, kako se to izogniti - - Semalt vam bo pokazal nekaj trikov
Reply