Back to Question Center
0

Vodnik iz Semalt: Kako odstraniti neželeno pošto iz Google Analytics

1 answers:

Masquerading referenčne vsiljene pošte kot zakoniti obiskovalci spletnega mesta so ogrozili poročila, ki jih je opravil Google Analytics. V določenem trenutku je Google razmišljal o zadevi, ne da bi se lotil določene rešitve.

Trenutna težava je, da ljudje ne vedo, kaj je napotitev napotitve, kako jo opaziti in kako se znebiti tega. To predstavlja veliko tveganje za poslovanje, ko začnejo uporabljati netočna poročila, da določijo svoje marketinške akcije za povečane stopnje konverzij, optimizacijo odločitev, optimizacijo ciljne strani in še veliko več. V nekaterih primerih tržniki še naprej predstavljajo podatke svojim šefom, ki bi se lahko oddaljili do 60 odstotkov.

Alexander Peresunko, strokovnjak Semalt , razloži, kaj je napotitev neželene pošte, kako jo prepoznati, kakšni so načini za odpravo napotitve neželene pošte iz poročil Google Analytics in kako preprečiti ponovitev te situacije.

Napotitev neželene pošte

Nekateri neželeni elektronski pošti nikoli ne morejo obiskati spletnega mesta in se pogosto imenujejo "Ghost" spam. Vendar pa se v poročilih še vedno pojavlja kot legitimen promet, ki vpliva na stopnje obiskov ene strani, konverzijo, čas na spletnem mestu in skupne seje med drugim. Veliko podjetje, ki beleži več sej, morda ne bo to videlo kot pomemben problem. Za manjša podjetja pa je razlog za skrb. Lahko predstavlja več kot 60% dnevnih sej, ki vplivajo na mesečno poročanje, testiranje A / B in druge preizkuse.

Razlog, zakaj ti podatki ne obiščejo spletnega mesta, temveč se pojavijo v GA, je posledica protokola za merjenje, ki ga je razvil Google. Sledenje strankam spremlja iz virov brez povezave in jih usmerja v Google Analytics. Vendar pa odpre vrata domoljubnim pošiljateljem neželene elektronske pošte, ki prisilijo neobdelane podatke z napadi na kodo za sledenje UA, s čimer se obide spletno mesto..

Prepoznavanje neželene pošte

Na voljo je zelo veliko načinov za prepoznavanje neželene pošte, najhitrejša pa je prek kartice »Pridobitev«, če si želite ogledati »Celoten promet« in nato vir / medij. Če oseba ne prepozna spammy spletnega mesta, je treba prilepiti URL v brskalnik, kar bo potrdilo vse dvome. Vendar pa so nekateri pošiljatelji neželene pošte postali bolj izpopolnjeni, tako da se gledamo na stopnje obiskov ene strani, strani / sejo in nova metoda seje je tudi dobra ideja. Če so 100%, potem ta promet ne obišče spletnega mesta.

Odstranjevanje ponarejenega prometa iz storitve Google Analytics

Predlagani postopek deluje 100% časa na starih in novih računih. Edini ulov je, da zahteva redne posodobitve, saj se pojavljajo nove domene. Ni trajnega določanja, morda dokler Google ne zagotovi enega.

Začetek

Ustvarite kopijo obstoječega pogleda, ki naj ostane nedotaknjen in nefiltriran kot varnostni ukrep, če filtri filtrirajo legitimne podatke. Filtri blokirajo ves prihodnji promet, za katerega je znano, da vsebuje neželeno pošto. Za prvi filter kliknite Admin, izberite Filtriran pogled in vnesite želeno ime za filter, ker lahko zahteva več. Nato morate izbrati Izključi in izbrati Source akcije. Filtriranje vzorca je, če gre za filter filtra.

Čiščenje starih poročil Google Analytics

Uporabite lahko tudi neželeno pošto iz zgodovinskih poročil z enim samim segmentom po meri. Sledite tem korakom: kliknite na Acquisition, All Traffic, Source / Medium. Ko jo enkrat dodate, kliknite Dodaj segment in + Nov segment. Po zaključku ustreznih vnosov kliknite shrani.

Boj proti pošiljateljem neželene elektronske pošte

Nič ne vpliva na spletno mesto A / B kot netočno poročanje. Dokler Google ne izda dokončne rešitve za težavo, ki jo povzroči napotitev neželene pošte. Zdaj zgoraj navedeni postopki služijo kot najboljši vodniki za zagotovitev, da Google Analytics ne vsebuje nobene napotitve.

November 28, 2017
Vodnik iz Semalt: Kako odstraniti neželeno pošto iz Google Analytics
Reply