Back to Question Center
0

Smernica iz Semalt: Kako se zaščititi pred goljufijami s kreditnimi karticami

1 answers:

Medtem ko so prizadevanja organov in agencij za preprečevanje goljufij s kreditnimi karticami in druge vrste tehnoloških krajev zelo cenjena, kot uporabnik kreditne kartice morate vedeti, da se varnost vaše kreditne kartice začne z vami. Vaš najpomembnejši ščit pred tem kriminalom je informacija o tem, kako se izvaja. To pomeni, da se zavedate vrst prevare, ki jih uporabljajo storilci kaznivih dejanj, in znake, ki jih je treba paziti.

Lisa Mitchell, upravitelj uspeha stranke Semalt , je prilagodila nekaj koristnih informacij, ki vam bodo pomagale pri ohranjanju varne pred goljufijami s kreditnimi karticami.

goljufije s kreditnimi karticami se izvajajo na tri glavne načine:

1. Krivičnik dobi kreditno kartico: žetoni in izkušeni tatovi lahko uporabijo divje kraje ali bolj konfrontacijske pristope, da imajo kartico v svojih rokah. Včasih lahko napačne roke pridejo v stik s predhodno odobreno kartico. Lahko jih dobijo iz poštnega nabiralnika, koša za smeti ali kjerkoli. S kartico v rokah in našim zelo velikodušnim internetom je celo nepredstavljivo mogoče .

2. Križarji s kreditnimi karticami: s podatki o svoji kreditni kartici lahko kriminalec klonira kartico ali zlonamerno uporabi podatke. Pogovor o kartičarjih je vedno vroča tema, ko se razpravlja o goljufiji s kreditnimi karticami. Skimmerji berejo in snemajo podatke o kreditni kartici. Bolj pogosto se uporabljajo skimmere s kreditnimi karticami na blagajni in so opremljene s fotoaparatom..V nekaj minutah se lahko kartica kopira in denar vzame.

3. Brezvestni delavci v trgovini, bencinski črpalki, restavraciji ali drugem kraju, kjer uporabljate svojo kreditno kartico, lahko preberete podrobnosti o kreditni kartici in brezžično tehnologijo uporabite za goljufije s kreditnimi karticami.

Zavedate se, da goljufi s kreditnimi karticami ne morejo uporabljati ukradenih kartic na način, ki bo izpostavil njihovo lokacijo ali identiteto. Ne morejo kupiti blaga na Amazon, in jih odpremiti v svoje domove. Pojavlja se torej zelo pomembno vprašanje: kako dobijo dejanski denar od nezakonite operacije?

Večina inovativnih goljufov kreditnih kartic vključuje nedolžne stranke pri njihovem delovanju, da dobijo čisto denar. Lahko objavijo oglas za priljubljeno postavko na spletnem mestu e-trgovine. Zločinec dejansko nima predmeta, toda ko ga kupi nedolžen spletni kupec, se kazensko obrne in kupi isti predmet iz spletne trgovine s kupljenimi CC številkami. S / on nato postavi naslov nedolžnega kupca kot destinacijo za ladijski promet. Potem proda skladišča neposredno pri kupcu, vendar dobi denar in jo lahko porabi na kakršen koli način.

Kaj lahko storite, če želite ostati varen pred goljufijami s kreditnimi karticami?

Kdaj ste plačali s kreditno kartico v restavraciji, trgovini, zobozdravniku, plinski črpalki ali drugem kraju. Splošno je, da je uporaba kreditnih kartic ena izmed najprimernejših načinov plačevanja. Vendar pa obstaja nevarnost, da se nekje prikrije vsakič, ko pride do napake, ko se uporablja kreditna kartica, na primer, da pozabite izbrati potrdilo o kreditni kartici po transakciji ali ko neodgovorne roke dobijo kartico.

Tukaj je nekaj koristnih nasvetov o tem, kako ostati varen pred goljufijami s kreditnimi karticami:

  • Varujte informacije na spletu
  • Izogibajte se navedbi podatkov o kreditni kartici
  • Spremljajte svoje kreditne kartice in bančne izpiske
  • Preverite svoj poštni naslov pri finančnih institucijah in pošti
  • Shred občutljivih dokumentov, da zmanjšate možnosti, da bi bile vaše informacije izpostavljene številnim očem

Najpomembnejši nasvet je varovanje vaših informacij na spletu. Obstaja na milijone scammers in goljufi v spletu, ki iščejo brezplačen denar za plen. Kdo daje svoje osebne podatke na spletu je po vaši presoji, vendar je varno poskusiti po svojih najboljših močeh, da se izognete temu, zlasti za podatke o vaši kreditni kartici.

November 28, 2017
Smernica iz Semalt: Kako se zaščititi pred goljufijami s kreditnimi karticami
Reply