Back to Question Center
0

Semalt: vpogled v računalniške in internetne goljufije

1 answers:

Računalniki ponujajo možnosti za kiber kriminalce, da napadajo večino spletnih mest. Večina spletnih strani za e-poslovanje in spletne strategije vključujejo stvari, kot so razvoj spletnih strani in optimizacija iskalnikov (SEO). Zamisel hekerjev, ki napadajo in krajo dragocenih informacij, nam ne diha naš um. Zato je večina spletnih mest e-trgovine, pa tudi nekaj spletnih dnevnikov, izpostavljena hekerjem. Primeri internetnih goljufij, kot so kraje identitete, prevare kreditnih kartic in pranje denarja, se pojavijo pod olajševanjem spamminga in tehnik vdiranja.

Računalniška goljufija ima zakone v kiparskem telesu, ki urejajo uporabo računalnikov in interneta kot vir. Primeri internetne goljufije imajo zakone, ki jih urejajo, in krivci se lahko soočijo s stavkom za kakršna koli nezakonita dejanja na spletu. Zakon o računalniških goljufijah in zlorabi (CFAA) gleda internetne goljufije kot vsako brutalno dovoljenje računalniškega sistema ali prekorači pooblastilo, ki ga uporablja uporabnik ali spletni sistem. Te situacije se nanašajo na računalnik kot katerikoli računalnik, ki vpliva na meddržavne ali tuje ukaze.

Lisa Mitchell, Semalt Manager za uspeh strank, predstavlja nekatere računalniške goljufije v akciji:

  • Znane nigerijske prevare. Morda ste naleteli na te redne e-pošte, ki prihajajo iz umazanega bogatega "Nigerijskega princa". Večina teh množičnih scammers ponavadi trdi, da imajo veliko denarja nekje, vendar potrebujejo nekaj majhnega zneska, da bi dobili dostop do njega. Ob obljubljenju velikodušnega deleža vas privabijo v dajanje denarja, kar je navadno konec zgodbe. Pregon teh internetnih goljufij pod 18 U..S.C. § 1028 Goljufija in sorodna dejavnost v povezavi z identifikacijskimi dokumenti, značilnostmi za avtentifikacijo in informacijami.
  • Brut dostop do informacij iz osebnega računalnika brez njihovega soglasja. V večini primerov se krajevna identiteta začne na ta način iz domačih nastavitev. Hekerji lahko uporabljajo to metodo za zbiranje številnih osebnih izkaznic, SSN in drugih ustreznih dokumentov, kot je vozniško dovoljenje.
  • Spamming strank prek e-pošte. E-poštna sporočila, ki vsebujejo neželeno elektronsko pošto, imajo razloge, kot so lažno predstavljanje, pa tudi uporabo virusov, da pridejo do računalnika žrtve. Na primer, lahko v e-poštno prilogo vključite trojance, ki lahko izvršijo nekatere množične naloge spamiranja.
  • Pošiljanje zlonamernih programov ali neželenih programov, ki lahko izvedejo nekaj usmrtitev na ciljnem računalniku. V večini primerov obstajajo različni načini, s katerimi ti virusi napadajo računalnik žrtve. Namen večine hacksov je nejasen. Zakon o računalniških goljufijah in zlorabah (CFAA) meni, da so ta dejanja goljufije na internetu in da lahko nekoga kaznujejo v skladu s 17 U.S.C. § 506 Kršitev avtorskih pravic - kazniva dejanja

Sklepna ugotovitev

Vsaka transakcija v elektronskem poslovanju ali spletu je lahko predmet spletnih goljufij. Spletni lastniki e-trgovine izgubijo veliko denarja goljufom, ki vdirajo na številne spletne strani in odvzamejo dragocene informacije. S tekočimi primeri kraje identitete je zdaj več primerov spletnih goljufij kot kdajkoli prej. Orodja, ki jih hekerji uporabljajo za lažje večino spletnih mest, se še vedno izboljšujejo, saj se starost interneta napreduje. Nekateri primeri spletnih goljufij in možni načini za njihovo odpravo so v tem priročniku. Naučite se lahko na različne načine, kako se Zakon o računalniških goljufijah in zlorabah (CFAA) ukvarja s kibernetskimi storilci, kot so hekerji in kako rešiti nekatere od teh primerov.

November 28, 2017
Semalt: vpogled v računalniške in internetne goljufije
Reply