Back to Question Center
0

Semalt: Stvari, ki jih morate vedeti o internetnih goljufijah in prevarah

1 answers:

Internetna goljufija je nezakonita uporaba internetne programske opreme ali storitev, da izkoristi prednostnečloveških sredstev. Vsako leto so milijoni do milijard dolarjev ukradeni prek spletnih strani, e-poštnih sporočil in podobnih stvari. Nekajvisokoprofilni hekerji uporabljajo imena obnovljenih prodajalcev, da bi ujeli žrtve in si vzeli denar na internetu. S časom,Internetna goljufija je postala glavna skrb za civiliste in organe pregona.

Ross Barber, Semalt Upravitelj uspeha strank, prinaša ključne informacije o tej vrsti kriminalne dejavnosti.

Kako se zaščititi

V spletu se lahko zaščitite, če poznate vse o tipihspletnih goljufij. Ukradene kreditne kartice, neznana e-poštna sporočila, loterije, spletne strani, ki niso zaupanja vredne, in ponarejene dražbe so najpogostejši tipispletne prevare. Ni določenega pravila, da ostanejo varni na internetu; vendar se lahko zaščitite s shranjevanjem podatkov o kreditni kartici.Pomembno je tudi, da se izogibate klikom na neznane priloge in ne delite svojega uporabniškega imena ali gesla s tretjo osebo.

Kaj storiti, če postanete žrtev

Številke spletnih prevare so v teh dneh v porastu, zato je za vas pomembnoimeti v mislih nekaj stvari:

  • 1. Odgovorite samo na e-poštna sporočila, ki so prišli iz pristnih ID-jev. Če je vaša mapa z neželeno poštoki prejemajo veliko število e-poštnih sporočil, jih morate čim prej izbrisati.
  • 2. Ne pozabite, da nobena stvarna služba ne zahteva pristojbin, vključno s pristojbinami za obdelavo vizumov,certifikacijske pristojbine in administrativne stroške..Če vam nekdo nudi službo in želi, da vam predložijo pristojbino, obstajajo možnosti, da je on ali onaposkuša te ujeti.
  • 3. Ne bi smel ujeti nekoga, ki pravi, da si zmagal na loteriji. Ne obstajataka stvar na spletu, zato vas hekerji nameravajo samo privabiti in ukrasti vaš denar.

Kako prejeti denar nazaj

Cyber ​​zakoni ponujajo pravna sredstva in načine za izterjavo svojega denarja. Če ste biližrtev takih prevar, se lahko obrnete na center za pritožbe na internetu. Pošljite pritožbo pri tej družbi in sledili bodo IP-junaslov, s katerega je bil ukraden vaš denar.

Obrazec za reševanje sporov s strankami lahko pošljete tudi svoji bankitransakcije se ustavijo. Za to se morate obrniti na bližnjo podružnico banke in jim posredovati vse podrobnosti. Sodišče lahko še naprejvodite poizvedbe o vaših pritožbah in zadevo bomo zaslišali in odločali v devetih do enajstih mesecih.

Vrste spletnih goljufij

Tukaj je nekaj glavnih vrst internetnih goljufij, ki jih izvajajo organi kazenskega pregona in regulativni organiorgani in potrošniške organizacije glej:

  • Sistemi avkcije in maloprodaje Online

Goljufalne sheme se pogosto pojavljajo na spletnih straneh dražb, da bi pritegnili več ljudi.Hekerji poskušajo ukrasti svoj denar s temi shemami, tako da vam ponujajo čudovito količino ali potovanja v druge države.

  • Poslovna priložnost

Če vas nekdo kontaktira preko elektronske pošte in ponuja poslovno priložnost, obstajajo možnostida te poskuša ujeti. Poslovne priložnosti se nikoli ne ponujajo prek osebnih e-poštnih ID-jev.

  • Kraja identitete in goljufija

Nekatere sheme internetnih goljufij vključujejo kraje identitete - neupravičeno pridobivanje in uporabovaše osebne podatke na način, ki vključuje prevare ali goljufije.

November 28, 2017
Semalt: Stvari, ki jih morate vedeti o internetnih goljufijah in prevarah
Reply