Back to Question Center
0

Semalt predstavlja zanimiva dejstva o internetnih goljufijah in goljufijah

1 answers:

Spletne prevare in prevare se lahko pojavijo kadarkoli. Vsak uporabnik interneta je potencialna žrtev.Zato je pomembno razumeti, kako internetne goljufije delujejo tako, da lahko spletni uporabniki, razvijalci in lastniki spletnih mest ščitijo svoje težko zasluženedenar.

Alexander Peresunko, Semalt Upravitelj uspeha stranke v tem članku opisuje skupne goljufije in prevare, ki jih lahko naletite tako v spletu kot offline.

Za začetek kraje identitete označuje uporabo osebnih podatkov druge osebekot so številka socialnega zavarovanja, deklica ali ime mame za zločine. Uporabniki interneta se morajo zavedati, da je uporaba identitete drugih ljudije zelo nezakonita, kot je bila prijavljena januarja 2010.

Drugič, goljufija identitete se nanaša na uporabo identitete druge osebe (alimrtvi ali živi) ali celo z goljufijo z lažno identiteto. Na primer, uporaba vizumske kartice v imenu umrle osebe. Internetgoljufi iščejo osebne podatke, kot so uporabniška imena ali gesla, datum rojstva, polni naslov, številka socialnega zavarovanja in polna imena zabančništva, informacij o kreditnih karticah, spletnih storitev in podpisov z namenom storitve internetnih zločinov.

Tretja vrsta spletnih goljufij se nanaša na kreditne in debetne kartice. Debetna karticainternetne goljufije se pojavijo, ko goljufi pretepajo informacije o kartici iz svojega traku ali črtne kode, da se podvoji kartico..Izvaja gauporaba naprave za "posnemanje", ki skenira nazaj kreditno / debetno kartico in zajame pomembne informacije (na primer številka računa in računimena) in brez kakršnega koli stika s kartico. V ekstremnih primerih lahko isti stroj prebere zatič določene kartice.

Nato je phishing, znan tudi kot prevara blagovne znamke, spletno goljufija, ki jo povzročaizdelavo besedilnih sporočil, spletnih strani in e-poštnih sporočil s strani internetnih kriminalcev, da bi se izhajala iz legitimnega porekla. Sporočila se uporabljajo vzbiranje občutljivih, osebnih in finančnih podatkov uporabnika. Namesto faznih besedilnih sporočil ali e-poštnih sporočil se sproži odziv nauporabnik interneta. V zvezi s tem lahko vsebina uporablja ton, ki zahteva hiter odziv, vznemirljivo ali vznemirjajoče informacije ali uporabonapačne izjave ali informacije. Lažna besedila pogosto niso prilagojena.

Prevara predplačila je internetna prevara, ki jo nekatera podjetja uporabljajo pri zagotavljanju posojilposameznikom. Glavni cilji so ljudje s slabo bonitetno oceno ali se ne morejo kvalificirati za posojila institucij / bank. Uporabljajo besedne zveze, kot so"Nimate bonitetne ocene?" ali "Imate slabo kreditno zgodovino?" Ko je internetni uporabnik zasvojen, goljufi začnejo postopek goljufije zprositi za pavšalno gotovino vnaprej, tako da dostop do posojila. Po prejemu denarja, scammers izginejo.

Loterija (ali nagradno igrišče) se nanaša na množično spletno goljufijo na internetu, kjer so žrtveprejemajo obvestila po e-pošti, telefonu ali sporočilih, ki kažejo, da so dobili denar ali nagrade. Kljub temu, preden zberejo nagrado ali denar,žrtev mora vnaprej plačati davek ali pristojbino. Ko žrtev vrne denar, organiziranje izgine ali celo zahtevaveč denarja. V zvezi s tem je javnost obveščena, da pri loterijah ali nagradah, ki jih je zmagala v Kanadi, ni nobenih pristojbin ali davkov.Poleg tega se kot previdnostni ukrep uporabnikom interneta spodbuja, da sledijo loterijam, žrebanjem ali tekmovanjem, ki jih vnesejo.

November 28, 2017
Semalt predstavlja zanimiva dejstva o internetnih goljufijah in goljufijah
Reply