Back to Question Center
0

Semalt predstavlja koristne informacije o internetnih goljufijah in načinih zaščite pred njim.

1 answers:

Prevozna podjetja (tovorna podjetja) se zavedajo, da goljufi uporabljajo svojo identiteto v družbimedijev in spletnih strani za e-poslovanje, da bi zavedli tisoče kupcev, ki pretepajo te spletne strani.

Tako običajno delujejo. Preiščete spletno mesto e-trgovine, poiščitekarkoli želite kupiti, preverite in zaključite postopek plačila. Potem dobite tudi e-poštno sporočilo, s katerim zahtevate plačilo pošiljkeodpremljeno. Obstaja ulov, čeprav: e-poštni naslov ni iz uradnega tovornega podjetja, in denar, ki ste ga prosili za plačilo bone bodo povrnjeni, niti vam ne bo pomagal obdelati vašega naročila. Druge prevare, kot so loterijska prevara, kjer ste obveščeni, da ste osvojili nagradni sklad,loterijo ali nagrado za tekmovanje, na katero niste nikoli sodelovali.

Tovorna podjetja ne ponujajo tretjih (escrow) storitev. Kot tak, ne bodisladko se je pogovarjal z ožičenimi plačili kdorkoli. Lahko bi hodili v spletno prevara.

Ross Barber, Semalt Upravitelj uspeha strank vam svetuje, da upoštevate naslednje informacije. Tudi če je dodeljena številka pošiljkepošiljanje, ne zavajajte se. Izdelek je lahko vključen v nakupovalno košarico, vendar dejansko ni v rokah tovorapodjetje. Če ste v dvomih, se obrnite na ladjarno ali obiščite njihovo uradno spletno stran. To bo zagotovilo, da ladjarska družbaima izdelek v lasti..Potem lahko počivate z zagotovilom, da bo vaše blago doseglo vas.

Shipping / tovorna podjetja storiti vse, kar je v njihovi moči za preprečevanje spletnih prevare.Njihove službe za stranke, pravne in varnostne službe tesno sodelujejo, da bi vam (naročnik) vedeli za vse prevare in kakoizogibajte se jim. Poleg tega sodelujejo z mednarodnimi organizacijami, kot so eBay, Amazon, Western Union in celo vladestvari tečejo gladko.

Kaj bi morali storiti, če ste žrtev?

Da bi morali ustrezni organi zapreti goljufivo spletno mesto, jihse zanašajte na vas, da poročate o sumljivih dejavnostih. Posredujte e-pošto na navedeni naslov. Upoštevajte, da ne boste prejemali nobenega obvestila, ko stepošljite e-poštno sporočilo. Morda je tudi dobra ideja, da tako poročate lokalnim oblastem vis, visoka policija. Bilo je nekaj primerov, kiso privedli do aretacije. Z slabimi fanti za bari, lahko uživate v udobju spletnega nakupovanja.

Ozaveščanje

Kot je bilo že rečeno, je treba posebej poročati o vseh primerih spletnih goljufijtiste, ki zadevajo ladjarske družbe. Z javnostjo, ki se zaveda te grožnje, bodo ti primeri zagotovo stvar preteklosti. Tukaj sonekateri ukrepi za preprečevanje spletnih goljufij:

  • > srečanja različnih zainteresiranih strani, ki želijo obravnavati to vprašanje
  • > objavljanje rednih glasil
  • > smernice o tem, kako postopek odpreme za blago deluje. Na ta način lahkoenostavno povejte o prevari

Skratka, poskrbite, da povejte prijatelju o tem, kaj se učite, tako da tudi to storijone postane žrtev.

November 28, 2017
Semalt predstavlja koristne informacije o internetnih goljufijah in načinih zaščite pred njim.
Reply