Back to Question Center
0

Semalt predlaga načine za prijavljanje internetnih goljufij in goljufij

1 answers:

Mnogi lastniki spletnih mest in razvijalci so imeli izkušnje z goljufijami in internetne prevare.Presenetljivo je, da večina žrtev ne poroča ničesar. Žrtve pogosto se sramujejo, da so padle v prevare ali celo izgubile upanje.V zvezi s tem je bistvenega pomena poročati spletne prevare in goljufije, da preprečijo spletnim kriminalcem, da napadajo druga spletna mesta ali ljudi. Enamora imeti borbeni duh. Poleg tega obstajajo številne organizacije, ki so pripravljene pomagati žrtvam. Zločin, storjen prektudi internet je kaznovan.

Kako lahko internetni uporabnik, lastnik spletnega mesta ali razvijalec sporoči goljufije ali prevare?Kaj so nekateri razpoložljivi viri poročanja o goljufiji / goljufiji? Izvedite v tem zapisu, ki ga zagotavlja Andrew Dyhan, Customer Success Manager Semalt .

Spletni viri za poročanje o goljufiji / goljufiji.

Center za pritožbe na internetni kriminal (ICCC) je prvi uporabni vir. To jepartnerstvo med Nacionalnim kriminalnim centrom za belega ovratnika in Zveznim preiskovalnim uradom ZDA. Po internetustrokovnjaki, ICCC sodi med najboljše platforme za poročanje o resnejših goljufijah, ki vključujejo vdor (ali računalniško vdor), kraje trgovineSkrivnosti (gospodarsko špioniranje), krajo identitete in druge večje napade na Cyber. Vendar pa še vedno lahko poroča o kakršnem koli drugem kaznivem dejanju, ki ga nespadajo v omenjene kategorije, čeprav menijo, da je storjeni zločin neznaten..Poleg tega, če kaznivo dejanje ne sodi v kategorije ICCC,organizacija lahko žrtev usmeri v ustrezno agencijo. Tako je ICCC platforma, ki odpira vrata vsem žrtvam spletnega goljufij in goljufij.

Drugič, Urad za spletno bivanje v ZDA in Kanadi ponuja spletno stranza stranke, ki pomagajo žrtvam goljufije pri prijavljanju pritožb v zvezi s spletnimi trgovci na drobno in drugimi goljufi. Poleg tega žrtve goljufijlahko tudi poišče bazo podatkov te organizacije, da ugotovi, ali ima posamezen trgovec kakršne koli druge pritožbe, vložene zoper njih. Tudi,pobudnike spodbuja k nadaljnjemu spremljanju in ugotavljanju, ali so bile rešene morebitne pritožbe zoper trgovca na drobno.

Tretjič, drugo spletno mesto je internetna stran ameriške vlade za spletno goljufanjeavenue za prijavo internetnih zločinov. Platforma je najprimernejša za pritožbe, kot so phishing napadi, prevara e-pošte, pritožbe potrošnikov, kise nanašajo na internetno trženje in internetne goljufije. Spletna stran ponuja tudi povezave do ustreznih agencij, ki obravnavajo poročanje o prevari zaposebno vrsto spletnega kriminala.

Nato ima Craigslist stran, ki je posvečena preprečevanju prevažanjada zagotovi informacije o postopkih poročanja v primeru, da so člani skupine Craigslist obogatili eno. Več informacij je na voljo naSpletna stran Craigslist o tem, kako ravnati z prevarami kadarkoli se pojavijo.

Varnostni center eBay je druga platforma za splošno tržno varnost. Topomaga pri vdiranju žrtev z goljufijami in goljufijami, povezanimi z dražbami, ustreznim organom. Poleg tega ponuja eBay Security Centerpregona za tehnike, s katerimi ugotovi, ali se skuša poskušati dražiti ukradeno blago. Ta funkcija je še posebej pomembnažrtvam kraje premoženja.

Nazadnje, stran s spletno stranjo Facebook omogoča, da žrtev prevara poroča o goljufijah, goljufivihaplikacij, računov, neželene pošte ali drugih napadov, povezanih s Facebookom. Ne briga. Poročajte goljufi, da preprečite škode v prihodnosti.

November 28, 2017
Semalt predlaga načine za prijavljanje internetnih goljufij in goljufij
Reply