Back to Question Center
0

Semalt: Kako se lahko kriminalci na spletu prevarejo s spletnimi goljufijami?

1 answers:

Internet je vsem omogočal neomejene možnosti. Preprosto je. To jepriročno. To je super. Lahko kupujete, plačujete račune, gledate filme, dobite novice, rezervirate, delate na poti in še veliko več. Kot globalnoprebivalstvo ima nove načine za uporabo interneta, kibernetski kriminalci so vlečeni, ne pa gradijo, skušajo prevarati, goljufati in ukrasti. Torej,kako ostati varen pred spletnimi goljufi?

Odgovor je preprost: se seznanite s splošnimi spletnimi prevari, ki jih je določil Max Bell,Upravitelj uspeha stranke Semalt ,in ne boste postali žrtev.

Lažna e-poštna prevara

Letos (2017) je bilo število poslanih e-poštnih sporočil 155% več, kot je bilolansko leto. Lažna lažna predstavitev temelji na komunikacijah prek omrežja socialnih medijev ali preko elektronske pošte. Tukaj, storilec poskušaprepričajte vas, da razkrivate svojo številko kreditne kartice, bančne podatke, prijavo ali druge osebne podatke. Morda boste lahko kliknili napovezavo. To je način širjenja zlorabe podatkov v vašem sistemu. Z dobrim in posodobljenim protivirusnim programom bi morali biti sposobniNe pozabite na to prevara.

Nigerijska 419 prevara

Ta prevara ponavadi vključuje grozljivo e-pošto, besedilno sporočilo, črko alitudi sporočilo o računu socialnih medijev, ki ga je poslala gospa v stiski. Trdila je, da je bogata naslednica, poslovna dama ali vladni uradnikprosim, da ji pomagaš pri pridobivanju denarja, po katerem dobiš pavšalni znesek. Tukaj je ulov: pomagate plačati nekaj takse, potem pa v zameno dobitevelik delež.

Prevara voščilnic

V tej shemi dobite "prijateljsko" voščilnico prijatelja. Vendar, apovezava, ki jo, če kliknete, namesti zlonamerno programsko opremo, ki je vstavljena nekje na voščilnici. Zlonamerna programska oprema je lahko karkoli od neumnega programaki v spletnem brskalniku sproži pojavna okna ali nepričakovana okna. V najslabšem primeru bi lahko bila ransomware - vsaka nočna mora.

Prevara s kreditno kartico

Kadar se čas trpi, se ljudje zatekajo k različnim taktikam, da bi dobili finančno pomoč.Vendar pa lahko dobite ponudbo, ki je preveč dobra, da bi bila resnična. Vzemite ta primer: sedite na hrbtni strani kabine na poti domovdobite sporočilo, da imate vnaprej odobreno posojilo z malo zanimanja..Ne pade na to prevara. Uporabite zdrav razum.

Loterija prevara

Verjetno najstarejša spletna prevara. Prihaja prek e-pošte. Sporočilo je preprosto:ste prejeli denarno nagrado v loteriji ali dobrodelnih nagradnih skladih, a za zahtevo, da zahtevate svoj denar, morate plačati pristojbine za obdelavo ali nekajv tej vrstici. Presenečeni boste od števila zmagovalcev, ki so zmagali brez dejanskega sodelovanja.

Hitmanska prevara

To je neposredna izsilitev. Zločinec grozi, da te ubije, če ne plačaš.Rekli bi, da so bili najeti, da bi vas najprej ubili, vendar so ti (hitmani) menili, da jim morate plačati, da vas zapustijov miru. Strašno je dejstvo, da lahko povedo svoje življenje.

Romance prevara

Cilj je vzpostaviti spletne strani. Shema se lahko izvede več mesecev z natančnostjo inprevara. Potencialni partner počasi pridobi vaše zaupanje, tako da vam daje darila. Potem nekega dne trdijo, da so v nujnih primerih. Pogosto sorodnikbi bil bolan ali je njihovo podjetje zastalo zaradi pomanjkanja denarja. Prosimo vas, da pošljete denar, ki bo povrnjen.

Zaposlovanje prevara

Tukaj dobiš novice, da si iztovorila dobičkonosno službo z dobrim plačilom. Tamje ulov, čeprav. Da bi zagotovili delo, morate plačati nekaj takse.

Potovalna prevara

Pojavi se med počitnicami, kot so poleti ali božič. Tukaj si obljubil dobropotovalni paket po zelo poceni ceni. Da ne bi postali žrtev, preverite pregled navedene spletne strani. To bi vam lahko prihranilo denar.

Druge prevare

  • Lažno nakupovalno spletno mesto prevara - kopira svetovne blagovne znamke in se plenči na nič hudega slutečegaspletne nakupovalce, ki želijo kupiti nove stvari.
  • Lažne novice prevara - samoumevno.
  • Fake protivirusni program prevara
November 28, 2017
Semalt: Kako se lahko kriminalci na spletu prevarejo s spletnimi goljufijami?
Reply