Back to Question Center
0

Semalt: Explained online frauds

1 answers:

Internetna goljufija je danes ena največjih izgube denarja na spletu. StopnjaFleksiranje na spletu zaradi prevare je zaskrbljujoče. Združene države so zabeležile izgube, ki so dosegle več kot 525 milijonov dolarjev, v povprečju 1,813 dolarjev na letožrtev v skladu z nacionalnim centrom kriminala White Collar. Internetne goljufije v Združenih državah so predstavljale približno 90 odstotkov vsegaspletne goljufije na svetu. To je grožnja, ki zahteva nujno pozornost.

Policijski oddelki, ki se ukvarjajo s kibernetskim kriminalom po vsem svetu, vlagajo mehanizme zaboj proti goljufijam na internetu in priporočljivo je, da žrtve poročajo o denarni ali drugi obliki goljufij, ki se dogajajo v spletu. Vendar,uporabniki interneta lahko ostanejo pozorni z branjem člankov o spletnih goljufijah, kot je spletni dnevnik Security Watch med drugimi gradivi. Obstajajoštevilne možnosti poročanja v zvezi z internetnimi goljufijami, kot tudi z Zvezno trgovinsko komisijo (FTC) kot eno najbolj zaupanja vrednih organizacijza delo.

Koraki za poročanje o spletnih goljufijah so na voljo na spletu, vendar najprej tukajnekaj skupnih načinov, od vodilnega strokovnjaka Semalt ,Jason Adler, ki ga uporabljajo goljufi na spletu.

Poslovna prevara

V spletu je veliko oglasov, ki privabljajo ljudi, da se pridružijo skupini. Poslovanjeprevare, razvite za goljufije na internetu, zahtevajo velike vsote denarja, tako da sodelujejo in opravljajo manjša delovna mesta na spletu, vendar zahtevajo podpisovanje in pošiljanjedenar za članstvo, usposabljanje, honorar ali nakup na predmetu. Na koncu se spremeni v nočno moro. Bodi previden.

Kraja identitete

Leta 2004 so krajo identitete zabeležili na najvišjo pritožbo potrošnikov v Združenem kraljestvuDržave. Nevarnosti te internetne goljufije so tako hude, da lahko povzročijo popolno izgubo vsega denarja na bančnem računu žrtev. V temprimeri, goljufi prikrivajo svojo identiteto za dostop do kreditnih računov žrtev. Žrtve morajo obvestiti svoje banke, kreditni urad alitakoj obvestite policijo.

Spletni prevara

Osebni podatki, kot so vozniška dovoljenja in potni list, ki jih uporabljajo bolnišnice,banke in vladne organizacije pogosto dostopajo goljufi in jih objavijo na internetu. Informacije dosežejo na spletuscammers za zlorabo in češnje pick. Internetne goljufije, ki vključujejo vdiranje zbirke podatkov, je treba obvestiti iskalce, kot so Google, Yahoo,in Bing za odstranitev.

Imposter prevara

Internetne goljufije so lahko v obliki elektronske pošte, ki prosi za denarno pomoč. Thegoljufi hack email račun žrtve prijatelja in zaprosi za finančno pomoč prek Western Union. V svetu je nekaj nasvetovPCMag, da bi se izognili tej obliki goljufij na internetu.

Romance prevara

Internetne goljufije lahko pridejo v obliki fantazije. Znan tudi kot catfishing,Romantična prevara vključuje osebo, ki trdi, da je zaljubljena v žrtev. Prevarant prikrajša žrtev, da jim pošilja denar za potovanje ali zdravniško pomočstroški. Ne pošiljajte daril ljudem, ki jih ne poznate.

Potrošniške transakcije s tujimi podjetji

Mednarodna mreža za varstvo potrošnikov in uveljavljanje ima sistemki se ukvarja z internetnimi goljufijami, ki vključujejo plačilo spletnih ponudnikov, ki ne dobavljajo izdelkov. V primeru, da spletno naročilo ne dosežekupec, morate prijaviti incident za pomoč.

internetne naložbene goljufije

Spam lahko povzroči prevara. Posvetujte se s komisijo za vrednostne papirje in borzoko ste žrtev neželene pošte obrnili prevara.

November 28, 2017
Semalt: Explained online frauds
Reply