Back to Question Center
0

Semalt Expert: Želite žrtev prenesti na Cyber ​​goljufalce? - Nikoli ni nikoli prebral tega člena!

1 answers:

Sčasoma je internet olajšal naše življenje. Vse je zdajna spletu in ne moremo preprečiti dostopa do velikega števila izdelkov in storitev. Hkrati je res, daštevilo spletnih goljufij in goljufivih dejavnosti se je povečalo.

Ross Barber, direktor za uspeh stranke Semalt ,je ugotovil, da v takšnih okoliščinah morda ne bo mogoče ostati varno na spletu, ne da bi pri tem upoštevali naslednje:

Kraja identitete

Kraja identitete se imenuje tudi "Identiteta goljufija". To je zločin, v kateremheker poskuša pridobiti svoje osebne podatke na spletnih mestih socialnih medijev ali e-poštnih sporočilih. Lahko dostopa do vaše številke socialnega zavarovanja, kreditapodatke o kartici in številko vozniškega dovoljenja. Ko dobi vaše podatke, se lahko uporablja za nakup nezakonitega izdelka in bi gaplačati denar iz svojega žepa. Zato se morate preprečiti takšnih krajev in ne delite občutljivihinformacije z vsemi na internetu. Možno je prepoznati hekerje ali scammers, če se ne odzovete na neznana e-poštna sporočila, telefonske kliceali sporočil. Pomembno je tudi, da ne delite svojih bančnih podatkov z nobeno neznano osebo..

goljufija vnaprej

Prevara predplačila je ena najpogostejših vrst prevare. To je običajnovključuje obljube žrtvam velik delež velikega zneska denarja, v zameno za majhno vnaprejšnje plačilo. Ljudje preprosto ujamejohekerji, saj si želijo nekaj kdaj zaslužiti. Če izvedete plačilo, obstajajo možnosti, da bo heker izginil z vašimdenar, in od njih nikoli ne boste dobili odgovora. Ta goljufija se običajno začne s hekerjem, ki stopi v stik z osebo prek elektronske pošte, socialnih medijevspletna stran ali WhatsApp. Če vas nekdo prosijo, da plačate vnaprej, nikoli ne smete ujeti zaradi teh trikov, ker mora biti heker.Ugledne družbe in prodajalci nikoli ne prosijo svojih strank, da plačajo nekaj vnaprej.

Goljufije s kreditnimi karticami

Ljudje v Združenih državah in Kanadi so bili žrtve kreditne karticeprevare. Ta vrsta goljufije običajno vključuje plačilno kartico, kot je debetna kartica ali kreditna kartica, kot vir transakcije. Hekerji lahko vprašajodelite podatke o kreditni kartici prek e-poštnih povezav ali spletnih mest. Pomembno je, da svoje podatke hranite varno in jih ne delites tretjo osebo na internetu. Čeprav so primeri goljufij s kreditnimi karticami omejeni na le nekaj odstotkov, lahko to povzroči ogromnofinančna izguba, ker goljufiva transakcija ni mogoče vrniti. V zadnjih mesecih je več kot dvajset odstotkov Američanov izgubilo velikostznesek zaradi goljufij s kreditnimi karticami. Ljudje v Združenem kraljestvu so zaradi preteklega leta izgubili več kot 500 milijonov dolarjev.

Če ste izgubili karto ali ste jo ukradli, se morate posvetovati s svojim bližnjimbanke, da bi ga zaklenili. Obstajajo možnosti, da bodo hekerji uporabili vašo kreditno kartico za transakcijo nekaj izjemnega.

November 28, 2017
Semalt Expert: Želite žrtev prenesti na Cyber ​​goljufalce? - Nikoli ni nikoli prebral tega člena!
Reply