Back to Question Center
0

Semalt Expert zagotavlja, da morate naučiti o spletnih goljufij in goljufij - Evo, zakaj

1 answers:

Spletne goljufije se pogosto imenujejo "internetne goljufije" ali "prevara". Ta vrsta goljufijese pojavlja v več oblikah, na primer pri neželeni elektronski pošti. Kazen za uporabo ali izdelavo ponarejenih poštnih denarnih nalogov je od deset do dvajset let v zaporuv Združenih državah. Scammers se pogosto pretvarjajo, da so predstavniki dobrodelnih organizacij in iščejo vašo pomoč za žrtvenaravne katastrofe, teroristične napade, regionalne konflikte ali epidemije. Če ste žrtev spletnega prevara, je pomembno, da ga pošljeteporocilo avstralski mreži za prijavljanje spletnega racunalniškega kriminala (ACORN) v najkrajšem možnem casu. Poročila, ki so bila opravljena v tej mreži, so posredovana policijiali obveščevalnih služb za morebitno preiskavo.

Jason Adler, vodja za uspeh stranke Semalt ,se osredotoča na vrste spletnih goljufij z namenom pomagati se zaščititi pred napadi.

Najpogostejše vrste spletnih goljufij so internetne bančne goljufije, prevare, kraje identitete,goljufije na nakupovalnih in prodajnih mestih.

goljufije v zvezi z internetnim bančništvom

Opredeljen je kot uporaba morebitnih nezakonitih sredstev za pridobitev osebnih sredstevinformacije, premoženje ali denar, ki jih zasebna institucija ali heker. Najpogostejše vrste goljufij v spletnem bančništvu so zaposlitev mul inphishing. Hekerji pogosto uporabljajo svoje občutljive podatke, kot so geslo ali uporabniško ime, da bi dostopali do vaših podatkov. Te informacije lahko pridobijo izsvoje tablične računalnike, mobilne naprave ali prenosne računalnike pošiljajte zlonamerno programsko opremo in viruse.

Te dni veliko ljudi uporablja svoje mobilne telefone in pametne telefone za dostop do svoje bankeračunov. Kriminalci vedo, da jim bo težko dostopati do vaših podatkov. Torej pošiljajo lažna e-poštna sporočila ali vas prosijo, da kliknete na specifičnepovezave, ki razkrivajo zaupne informacije. Ne smete se odzvati na nepoznana e-poštna sporočila. Prav tako je pomembno, da ne kliknete na neznane povezavein ignorirati ljudi, ki vam še naprej pošiljajo priloge.

Lažno predstavljanje je poskus pridobivanja občutljivih informacij, kot je na primeruporabniško ime, geslo, PayPal ID in podatke o kreditni kartici, prikrivajo kot zaupanja vredne entitete v elektronski komunikaciji.

Specializirani filtri za neželeno pošto pomagajo zmanjšati število e-poštnih sporočil, ki bi jih prejelimape »Prejeto«. Prav tako lahko namestite protivirusno programsko opremo ali programsko opremo proti zlonamernim programom, da shranite podatke. AFP predlaga, da ne odgovoriteneželene e-pošte in čim prej jih izbrišite. Če obstajajo priloge, te priloge ne smete nikoli odpirati, kot jih lahko vsebujejoneželene programe ali viruse.

Goljufije na nakupovalnih in prodajnih mestih

Hekerji pogosto uporabljajo najnovejšo tehnologijo za vzpostavitev ponarejenih spletnih trgovin, ki so videtikot so znane spletne trgovine na drobno. Uporabljajo sofisticirane postavitve in oblike, da pritegnejo več in več ljudi. Pomembno je, da nena te spletne strani vstavite svoje osebne podatke, podatke o kreditni kartici ali PayPal ID. Vse spletne dražbe imajo stroga pravila in predpise.Scammers vas ne morejo napadati s temi spletnimi mesti in vedo, kako ravnati z ljudmi izven spletnih dražb. Lahko se posvetujete zAvstralska komisija za konkurenco in potrošnike, da zmanjša tveganja spletnih goljufij. Ko uporabljate dražbene spletne strani, kot so eBay, bodone boste vprašali ničesar o svoji kreditni kartici ali PayPal.

Splošni nasveti

Če ste prejeli sumljive e-poštna sporočila, je najboljši in najlažji način izbrisatijih čim prej. Pomembno je tudi, da ne kliknete na priloge, poslane prek teh e-poštnih sporočil.

November 28, 2017
Semalt Expert zagotavlja, da morate naučiti o spletnih goljufij in goljufij - Evo, zakaj
Reply