Back to Question Center
0

Semalt Expert - Stvari, ki jih morate poznati v zvezi z internetnimi goljufijami

1 answers:

Internetna goljufija se nanaša na kaznivo dejanje, v katerem izvršitelj načrtuje shemouporaba enega ali več parametrov z namenom odvzema posamezne lastnine ali kakršnega koli drugega zanimanja s ponarejenopredstavitev vprašanja, ki je resnična, in s tem zagotavljanje napačnih podatkov.

Z večjo odvisnostjo od interneta s strani potrošnikov in lastnikov podjetijkot sredstvo za pospeševanje transakcij: prepovedane dejavnosti, ki uporabljajo isti kanal, so v porastu. V večini primerov je internet omogočengoljufive dejavnosti je težko slediti in tožiti ter so kapitalsko intenzivne.

Jason Adler, strokovnjak iz Semalt Digitalne storitve so oblikovale nekaj prepričljivih dejstev o spletni goljufiji, da bi vam pomagali biti pripravljeni na napade.

Od spletnega vdora do težav z zlonamerno programsko opremo se je začela kritičnost internetnega kriminalapridobili zaskrbljenost v začetku leta 2000. V nekaterih situacijah se je to vprašanje zaznalo kot intervencija reševanja vprašanja in ne kotvse večji pomen interneta v vsakodnevnih prizadevanjih. Preveljavljenost podjetij na elektronsko pošto in naraščajoče povečanje številaSpletni uporabniki so povečali finančne vložke. Na primer, virus, ki se je zlomil leta 1999, je povzročil škodo v višini 80 dolarjev.

Prevare z vrednostnimi papirji so dejavnost, v kateri storilci ponujajo velike naložbepriložnosti ali sheme, ki naj bi destabilizirali trg z namenom ustvarjanja velikega dobička.

Identifikacijska goljufija se pojavi, ko napadalec pridobi podatke brez poznavanjalastnik in uporablja podatke za osebne prejemke posebej, finančne koristi..

Leta 2001 je poročilo o internetnih goljufijah IFCC prikazalo, da je bila spletna goljufija na dražbinajbolj obtoženi prekršek predstavlja 43 odstotkov pritožb. Poleg zgoraj omenjenih vrst kriminala, pomembne goljufijepritožbe v okviru prevare za zaupanje, goljufije s kreditnimi karticami in plačilo trgovskega blaga.

Leta 2003 je internetno poročilo IFCC navedlo, da je 50 odstotkov spletnih goljufovso bili prebivalci Teksasa, Kalifornije, Floride, New Yorka in Illinoisa. V poročilu je bilo tudi prikazano, kako težko je bilo ugotoviti storilceteh zločinov.

Glede na oddelek v ZDA, ki se ukvarja z Internet goljufijami naslednjeso trenutni primeri nezakonite dejavnosti, ki se izvajajo po spletu:

Tržne manipulacije in varnostne goljufije sta dva primera, ki jih je dokazal Los Angeles.V prvem scenariju tržne manipulacije so storilci kaznivih dejanj lahko izplačali prihodke od prodaje delnic, katerih vrednost se je povečala z 8do 15 evrov v razponu 45 minut.

V drugi situaciji je bilo več kot 100 vojaških uslužbencev ZDA žrtev kraje identitete.Izvrševalci so pridobili številke socialnega zavarovanja in imena teh vojaških oficirjev iz interneta in jih nato uporabiliidentitete, ki se uporabljajo za kreditne kartice.

Leta 1999 je bila FBI precej vpletena v priljubljeno iskanje oblikovalca aračunalniški virus, ki se je na elektronsko pošto skliceval kot kanal za razširjanje pornografskih gradiv. V nekaj dneh je 19 odstotkov ZDApodjetja in 1,5 milijona pripomočkov so bile žrtve tega e-poštnega sporočila.

Hakeri so prav tako začeli napad na ameriške sisteme vlade. V parulet, napadalci so lahko okužili računalnike v lasti Pentagona in drugih organov.

November 28, 2017
Semalt Expert - Stvari, ki jih morate poznati v zvezi z internetnimi goljufijami
Reply