Back to Question Center
0

Semalt Expert: smernica za preprečevanje internetne goljufije

1 answers:

Rast in vključevanje interneta v poslovno in družbeno življenje je dobro inslaba stvar. Na dobri strani so številne prednosti, ki jih ponuja internet, kot je elektronsko poslovanje. In na slabi strani so res skrbi skrbikot so kibernetski kriminal.

Med najbolj zaskrbljenimi skrbi so spletne goljufije. Internetne goljufije se zgodijo, ko aoseba uporablja internet v goljufiji, katerih cilj je pridobiti nepošteno prednost nad drugo osebo. Pogosto je glavna motivacija zaInternetna goljufija je finančni dobiček.

Obstaja veliko vrst internetnih goljufij, nekateri pa se pogosteje izvajajokot drugi.

Eden izmed najbolj izkušenih strokovnjakov Semalt ,Andrew Dyhan, definira naslednje vrste spletnih goljufij:

1. Ponarejene dražbe in ponarejeno blago

Izvrševalci lažnih dražb ciljajo na potrošnike trgovskega blaga, ki se prodaja na spletu. Thekriminalec bo objavil izdelek na dražbenem mestu, ki bi kazal, da ga prodajajo najvišjemu ponudniku. Izdelek je lahko bodisine obstaja ali če obstaja, se razlikuje od tistega, kar se oglašuje. Pobudnik poskuša pobegniti ponudnika, da pošlje celotno plačiloza omenjeni izdelek, preden se dostavi. Nazadnje, kazensko podjetje ne pošlje izdelka kupcu (kar se imenuje ne-dostavatrgovskega blaga), ali pa je izdelek, ki ga pošljemo, nekaj drugega, pogosto bistveno cenejši od cene plačanega izdelka.

2. Spams in kraje identitete

Včasih so e-pošto včasih zlorabljeni s strani scammersja, da bi goljufali nenadzorovane uporabnike interneta alipovzročijo škodo napravi, ki jo uporabljajo. Nekaj ​​goljufivih e-poštnih sporočil poskuša privabiti enega v dajanje svojih osebnih in finančnih informacij,in drugi korak naprej, da bi preganjali ljudi pri pošiljanju sredstev v dvomljive sheme.

Ta nevarna e-poštna sporočila bodo pajkala v vašo mapo »Prejeto« kot obvestila o nižjih obrestnih merahposojila, dobrodelne ustanove, ki iščejo sredstva, dobitki nagrad in vprašanja v zvezi z družbenim življenjem. Vsebovali bodo povezavo, ki jo želitekliknite, da bi dobili, kar predlagajo scammers ponuditi. Z enim klikom na povezavo lahko izpostavljate številnim tveganjem, vključno s pridobivanjemračunalnik ali mobilno napravo, okuženo z virusi, ki neznancam razkrije vaša gesla, podatke o kreditni kartici, podatke o socialni varnosti,naslove in telefonske številke.

Spamovi so pogosto povezani s krajo identitete, ker so lahko in se pogosto uporabljajodostop do osebnih podatkov, ki se nato uporabijo za številne namene, vključno z lažno predstavitvijo..Ustanovljene osebne podatke lahko uporabite za drugeoblike spletnih goljufij, kot so goljufive zahteve ali prodaja.

3. Kraja kreditne kartice

Goljufije s kreditnimi karticami so v glavnem uspešne pri ljudeh, ki niso dovolj previdni, ko jih uporabljajokreditne kartice. Drugi ljudje so prevarali super-pametne prevare z lažnim predstavljanjem.

Ta vrsta spletnih goljufij se začne, ko žrtev vnese podatke o kreditni kartici nadvojno spletno mesto. Kriminalci bodo nato uporabili te podatke za prenos sredstev ali nakupe s kreditno kartico.

4. Investicijske prevare

Naložbene goljufije se razširjajo s pomočjo ribiških naložbenih shem in so namenjeneobrekovanje vlagateljev ali krajo njihove identitete. Prevare so v obliki spletnih oglasnih desk, glasil za plačilo, alidruge oblike informacijskega gradiva, ki zagotavljajo lažne notranje informacije. Ko številni vlagatelji padejo na prevara, vrednosti zalogse spremenijo in kazenski agent nato prodaja svoje zaloge iz prednostnega položaja.

Druge oblike internetnih goljufij vključujejo spletne strani, ki niso zaupanja vredne, in prevara vnaprejšnjih plačil.

Spletne strani, ki niso zaupanja vredne, lahko posnemajo dobro uveljavljena spletna mesta in privlačijo obiskovalcetransakcije in interakcije, kot če bi bili resnični posli. V današnjem poslovnem svetu so številni prevara. Lahko ugotoviteto vrsto prevara zelo enostavno. Če prodajalec vztraja pri tem, da ima denar vnaprej in obljubi, da bo vrnil denar, je to ukvarjanje visokoverjetno je prevara. Predhodne prevare so zelo možne pri spletnih dražbah, še posebej.

Vsakdo je treba vedno posodabljati, kako prevaranti ohranjajo internetkaznivega dejanja kadar koli. Tukaj je nekaj nasvetov:

  • Zagotovite, da je katera koli dražbena stran, ki jo želite uporabiti, zanesljiva in se izogibati novim dražiteljem.
  • Uporaba sledljivih in zavarovanih plačilnih sredstev.
  • Nikoli ne kliknite na povezavo, poslano po elektronski pošti, preden potrdite, da je vire-pošta je zanesljiva.
  • Nikoli ne dovolite, da se vaša kreditna kartica uporabi pred vašim očesom
  • Bodite previdni pri velikih transakcijah ali odzivanju na ponudbe na spletu.
  • Vedno preverite svoje prejemke, da zagotovite, da so vsi zneski pravilni.
  • NIKOLI ne napišite številko pin vaše kreditne kartice.
  • Kartico prekličite, če jo zamenjate.
  • Vedno preverite, ali želite spletno mesto, ki ga želite uporabiti, uporabiti osebno inna vašem računu ima naslov URL, ki se začne z https: //.
November 28, 2017
Semalt Expert: smernica za preprečevanje internetne goljufije
Reply