Back to Question Center
0

Semalt Expert: Kaj je Trojan Virus in kako ga ročno izkoreniniti

1 answers:

Če ste redni uporabnik računalnika, potem je najverjetneje, da se zavedate trojanski virus in njegovega vpliva na vašo napravo. To je virus, ki je priložen programom in datotekam, ki jih prenesete iz interneta. Glavna značilnost tega virusa je, da v trenutku, ko pride v svoje datoteke, sproži postopek uničenja tajnih podatkov. Na voljo je v obliki uporabne aplikacije, vendar pa nasprotno vpliva negativno na računalnik.

Strokovnjak Semalt Digital Services, Ryan Johnson daje natančno razlago, kaj je Trojan Virus, kakšne grožnje predstavlja in kako ga lahko ročno izkoreninite z računalnika. Začnimo.

Značilnosti virusa trojanskega konja

Glavna razlika med virusom trojanskega konja in običajnim računalniškim virusom je, da prvi ni načrtovan tako, da se je razširil. Kot tak je virus prenesen kot tovorna ali okužena datoteka iz spleta. Ta virus je zmožen prenesti drugo zlonamerno programsko opremo v računalnik poleg kraje končnih uporabljenih informacij. Računalnik ima funkcije požarnega zidu, ki pomagajo pri boju proti temu virusu, vendar protivirusni virus ni vedno učinkovit, kar implicira, da obstajajo primeri, kjer boste morda morali odstraniti virus ročno.

Koraki za ročno odstranitev

Če želite ročno odstraniti virus trojanskega konja iz računalnika, lahko sledite naslednjim korakom:

  • Identificirajte Trojan: po prepoznavanju datotek, na katere vpliva ta virus, jih je mogoče enostavno odstraniti. V večini primerov bo vaš sistem izpuščal napako DLL, ki je povezana s trojanskim napadom..
  • Izključite funkcijo za obnovitev sistema: pozabljanje na ta korak pomeni, da bo računalnik obnovil podatke, ki jih izbrišete.
  • Znova zaženite računalnik: ob ponovnem zagonu računalnika uporabite funkcijsko tipko 8, da boste lahko začeli varno.
  • Pojdite na Odstrani ali Dodaj programe: to boste našli v razdelku nadzorne plošče in nato odstranite programe, okužene z virusom Trojan.
  • Znebite se razširitev: očistite sistemsko mapo oken, da zagotovite izbris vseh datotek programa.

Ko končate zgornje korake, znova zaženite računalnik v običajnem načinu.

Drugi načini za odstranitev virusa vključujejo:

Še ena intervencija, kako se znebiti trojanskega konja ročno, vključuje korake, ki lahko vključujejo:

  • Zagotovite, da so skrite mape vidne iz možnosti mape.
  • Nato znova zaženite računalnik v varnem načinu.
  • Nato zaustavite vse postopke, povezane z virusom Trojan.

Če želite zagotoviti, da so ti koraki dokončani, morate urediti sistemski register.

Točke za odpoklic

Če želite zagotoviti, da ste okužene podatke uspešno premaknili iz registra, boste morali poiskati podatke v mapi RUN.

Poleg tega, ko poiščete mapo, morate izbrisati datoteke exe in DLL, povezane z imeni trojancev, in nato izbrisati vrednost. Prav tako morate določiti, kateri programi se začnejo samodejno, ko vklopite računalnik.

V redu, rabim pomoč

Odstranjevanje virusov Trojan Horse ročno je izziv. Kljub temu, s trenutno programsko opremo protivirusne programske opreme, lahko virus učinkovito odstranite. Plumbytes Anti-malware je najboljša programska oprema za odstranjevanje virusa Trojan Horse in drugih zlonamernih programov iz vašega računalnika.

->
November 28, 2017
Semalt Expert: Kaj je Trojan Virus in kako ga ročno izkoreniniti
Reply