Back to Question Center
0

Online prevara in goljufije - Semalt Expert pozna, kako zmanjšati izpostavljenost

1 answers:

Spletna stran igra pomembno vlogo v življenju ljudi v svetu danes. Mnoga spletna mesta ponujajo resnično vsebino in izdelke. Vendar pa obstajajo tudi drugi, ki bi morali biti uporabniki na spletu pozorni na vse enako. Razlog je posledica povečane dejavnosti goljufije in prevara, ki se izvaja na spletu.

Oliver King, vodilni strokovnjak iz Semalt , ponuja vprašanja, ki lahko pomagajo pri reševanju spletnih goljufij in goljufij.

Najpogostejše internetne prevare

Način, s katerim scammers poskušajo pridobiti informacije od nič hudega slutečih uporabnikov, se še naprej razlikuje. V nadaljevanju je seznam desetih največjih internetnih in e-poštnih prevar.

1. Nigerijska prevara

To so e-poštna sporočila od nigerijcev, ki trdi, da so licenčnine in pričakujejo dediščino in potrebujejo pomoč pri pridobivanju.

2. Zajamčena kreditna kartica ali posojilo

Ponujajo zajamčeno sprejemanje kreditne kartice ali posojila. Morda so videti verjetne, saj nekatere kreditne kartice zaračunavajo pristojbino.

3. Loterija prevara

To so, kjer žrtve še naprej igrajo nagradne igre, vendar nikoli ne zmagajo..

4. Lažno predstavljanje

Te povezave so uporabljene za preusmeritev uporabnikov na spletna mesta, kjer jih poskušajo prepričati, da delijo z osebnimi podatki z uporabo mamljivih ponudb.

5. Preplačilna prevara

Vključuje ukradene neodobrene denarne nakaznice za drago blago. Ko se deponira v banko, skakalec prosi ravnotežje skupaj s postavko. Kasneje je institucija obvestila o zavrnjenem plačilu.

6. Možnosti zaposlitve

Scammers ponujajo priložnost za zaposlitev in zahtevajo bančne podatke za plačila provizij. To priložnost izkoristijo za ukrasti identitete za nadaljnje goljufije.

7. Dobrodelne donacije

Ti imajo korist od dobrodelne narave posameznikov, kadar ljudje denar pošiljajo v dobrodelne ustanove, ki ne obstajajo.

8. Prosti počitek

Potovalne prevare se morda zdijo svobodne, le da se zavedajo, da so pri prijavi in ​​prihodu dragi napori.

9. Piramidna shema

To so bogati hitri programi z manjšo spremembo, ki jo povzročajo scammers preko elektronske pošte.

10. Zaslužite denar iz udobja hiše

Te so včasih pristne, vendar lahko nekateri scammers izkoristijo prednosti, kot so pošiljanje denarja v zameno za sočne nasvete. Prav tako lahko pošljejo programe, ki vodijo več oken oglasov, ki so bolj ugodni za pošiljatelje neželene elektronske pošte.

Spletna statistika goljufij in goljufij

Goljufija vključuje trditve, uporabo lažne identitete ali ustvarjanje ponarejenih storitev ali izdelkov..Ljudje prosijo, da skrbijo za to, da se to dogaja, ker vpliva tudi na njihovo varnost. Kibernetski kriminal je nenehna grožnja in je lahko tako škodljiv kot nekdo, ki se zlomi v svoj dom. Povprečni strošek na posameznika se je povečal za 50% z 197 $ v letu 2012 na 298 $ v letu 2013 z napadi, ki se povečujejo v prefinjenosti. Stroški za ZDA znašajo 113 milijard dolarjev.

Ob priznavanju spletne finančne goljufije

Najpogostejši tipi spletnih dražb in kriki e-trgovine so neuporaba, napačno prikazovanje in triangulacija ali mule prevara. Ti vključujejo določeno obliko plačila in blago prihaja brez težav. Kasneje organi obvestijo, da je plačilo nezakonito.

Druge oblike vključujejo:

 • Črni trg in ponarejeno blago
 • Ponudba Shilla na dražbah, kjer lastniki skupaj s sodelavci ponudijo na svoji lastnini cene za dvig cen
 • Goljufije za storitve deponiranja, ki vključujejo ponarejene spletne strani
 • Plačilna parcela za ponarejanje

Natečaj in romska goljufija

 • Spletne loterije, natečaji in nagradna igra
 • Nagrade in nagrade
 • Spletne prevare iz dating
 • Tuji loteriji
 • Prevoz s prebivališči v Združenih državah
 • Pošta Naročnina Neveste

izkoriščanje človeške narave

Pošiljatelji neželene elektronske pošte in goljufi razumejo človeško naravo in jo izkoristijo v svojo korist. Nekatere prevare, uporabljene proti ljudem v težkih razmerah, vključujejo:

 • Prevare za vnaprejšnje plačilo
 • goljufije goljufije
 • goljufije v internetni lekarni
 • Druge goljufije na spletu, kot so prevare za zaposlitev, goljufije v zvezi z naložbami, goljufije iz Nigerije, prevare piramide, goljufije na spletnem oglaševanju

Mlajši in starejši uporabniki interneta

Čeprav so spletne goljufije in prevare lahko zaskrbljujoče in včasih zmedejo, je nujno, da vsi posamezniki ostanejo proaktivno zaščiteni z budnimi, skeptičnimi in vedno vprašljivimi stvari, ki se zdijo čudne. Za zaščito otrok in starejših odraslih ne smemo nikogar zaupati, zakleniti informacije, vedno se zavedati, braniti vse orodje in pripomočke, izkoristiti učne trenutke.

Online tveganja goljufij za podjetja

Vsakemu podjetju, ki opravlja svoje dejavnosti na spletu, obstaja tveganje goljufive dejavnosti. Nekateri nasveti za preprečitev takega tveganja vključujejo:

 • Zagotoviti in zaščititi vsa sredstva
 • Ne mešajte poslov z užitkom
 • Zaklenite IT infrastrukturo
 • Posamezni računalnik namenite za bančništvo
 • Zaprite vse vstopne točke v družbo
 • Opravljanje temeljnih preverjanj v preteklosti zaposlenih
 • kritje je ključnega pomena

Boj proti vrhu

Člani lahko uporabijo Nacionalni informacijski center za goljufije, Nacionalno zvezo za Cyber ​​Security, Business Software Alliance in GetNetWise. FBI se je nedavno pridružil Centru za pritožbe na internetno kaznivo dejanje (IC3).

November 28, 2017
Online prevara in goljufije - Semalt Expert pozna, kako zmanjšati izpostavljenost
Reply