Back to Question Center
0

Kaj so injekcije SQL? - Vpogled iz Semalt

1 answers:

SQL Injection je običajen kramp, ki ga večina hekerjev uporablja do danes. Ta napadlahko ogrozi varnost in zasebnost uporabe spletne strani. Uporablja ranljivost spletne kode, ki predstavlja varnostno luknjo,ki lahko hekerji dostopajo do baze podatkov mesta. Iz tega koncepta si prizadeva izkušeni hekerji, da najdejo koren indostop do strežnika z oddaljenega mesta prek omrežja. Z aplikacijo SQL Injection lahko zberete podatke s spletnega mestakot so uporabniško ime, gesla in podatki o kreditni kartici.

Strukturiran jezik poizvedb (SQL) je programski jezik, ki omogoča računalnikza dostop do, urejanje ali zapisovanje podatkov na strežniku. SQL Injection deluje na nekaterih specifičnih vrstah podatkovnih baz strežnikov, ki predstavljajo to vrstoranljivost. Nekatere baze podatkov, ki so predmet tega napada, vključujejo MS SQL Server, Oracle, Access, Filemaker Pro in MySQL. Odstališče programerja, vsaka spletna obrazec ali polje za vnašanje besedilnega polja prinaša možnost izvajanja ukaza na strežniku. NikChaykovskiy, Semalt Senior Customer Success Manager, pojasnjuje, da hekerji uporabljajo to ranljivost za take baze podatkov in dosegajo številne napade.

Injekcija SQL v delo

Večina spletnih mest podpira nekatere oblike, s katerimi lahko uporabnik vnese nekatere podatke..Tomožnost je edini način, s katerim lahko stranke sodelujejo s spletno stranjo in si v okviru preverijo nekatere svoje potrebe in rešitve. Polja, ki jih lahkoomogočite vhodne ukaze, kot so ti obrazci, tabele, zahtevki za podporo, gumbe za iskanje, polja za komentiranje, polja za povratne informacije, se prijaviteobrazce in prijavo na obrazce. Strežnik prebere podatke iz teh obrazcev kot ukaz, ki uporabniku omogoča urejanje in spreminjanje informacijv strežniku. Nekatere tehnike za preprečevanje tega napada lahko vključujejo šifriranje informacij o vstopnih obrazcih, preden dosežejo strežnik.

Napadi SQL Injection izkoristijo to priložnost. Obstaja tveganje za strežnik, kivečina hekerjev uporablja za izvajanje drugih vrst ukazov za ta napad. Kriminalci ogrožajo varnost strežnikov z dajanjem drugihvrste ukazov na strežnik. Ta napad lahko razkrije dragocene informacije, kot so vse informacije, prisotne v obliki vnosa besedila.Poleg tega lahko heker prenese datoteke, prenese, urejanje, zamenjavo ali brisanje datotek, prisotnih na strežniku teh baz podatkov. Toje pomembno, da pri oblikovanju spletne strani uporabljate varnostno kodo.

Sklepna ugotovitev

Za vsako poslovanje e-trgovine mora delovati učinkovito, vendar mora biti nekajzadostna stopnja jamstva za kibernetsko varnost. Vendar spletne strani usmerjamo v tehnično, kar omogoča trgovanje ali nakupod kupca. Namen hackerja ni nikoli razmišljanje, zaradi česar je celoten proces ranljiv. SQL Injection je posebenvrsta kramp, ki uporablja ranljivost večine spletnih kod. Heker lahko pridobi vstop v strežnik in izvede nekaj glavnihhacks in napadov. Ta vrsta ranljivosti ogroža varnost spletnega mesta, kar lahko povzroči, da vaša prizadevanja za SEO ne uspejo. Ti lahkouporabite ta vodnik, da se izognete napakam SQL Injection na vašem spletnem mestu. Poleg tega lahko svoje stranke opozorite na nevarnost, ki jo je treba preprečiti, in jih ohranjatijih varno pred napadom.

November 28, 2017
Kaj so injekcije SQL? - Vpogled iz Semalt
Reply